plaze.dk

Kan Man Gro Sit Eget Avocado Træ?

11. February 2021 Pixabay, tookapic

Ja, du kan sagtens gro dit eget avocado træ! 

Her har du nogle trin, som kan gøre processen nemmere eller hvis du slet ikke kender til selve plantemåden for en avocado-sten.

1. Det er stenen inde i avocadoen, der er frøet, du skal plante. Så husk at gemme stenen, når du spiser den lækre avocado ;-)

2. Stenen har et lag, du skal fjerne. Nogle gange kan det være en fordel at lade stenen tørre lidt, da det kan være nemmere at fjerne det yderste lag, når den ikke er helt fedtet. Find herefter et glas og fyld det op med vand. 

3. Find nogle tandstikker frem. Dem skal du stikke ind i stenen, cirka på midten, måske lidt under. Det er afhængigt af størrelsen på stenen. Husk dog at stenen spids skal pege opad.

4. Når du har gjort det, skal du sætte din sten med tandstikker op i glasset. Bunden af stenen skal ramme vandet.

5. Herefter er det tålmodigheden, der skal komme i spil. Først skal stenen meget gerne sætte rødder. Stængel og blade kommer efterfølgende. 

6. Når din advocado-sten har en fået en fin og lidt stærk rod eller flere, kan du plante den i en potte med muld. Husk endelig ikke at beskadige rødderne!

7. Planten skal placeres lyst og vandes regelmæssigt.

Uh, jeg får helt lyst til selv at plante en sten! 

Teksten på netop denne artikel er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du shoppe et sortiment fra Sif Jakobs. Heraf markatet på indholdet.