plaze.dk

Hjemmelavet Flutes Opskrift

11. February 2021 Pixabay, mp1746

Jeg elsker at lave hjemmelavede flutes og har en opskrift, som jeg laver hver eneste gang. Det er en sikker vinder i min familie og jeg er næsten nødt til at lave dobbelt portion hver gang, da man ikke kun spiser en eller to skiver, men 5-6 skiver i stedet. Det lidt anderledes ved denne opskrift er, at du skal bruge knækkede hvedekerner. Det havde jeg ikke set før, før jeg så denne opskrift.

Ingredienserne er:

1½ dl. knækkede hvedekerner3 dl. vand50 g. smør2½ dl. vand2½ dl. yoghurt naturel50 g. gær2½ tsk. salt2 tsk. sukker250 g. sigtemelca. 500 g. hvedemel1 æg

1. Du starter med at koge de knækkede hvedekerner i 3 dl vand. De skal koge cirka 2-3 min. Herefter tilføjer du smør, ekstra vand og yoghurt natural. Her kan du selv vælge ift. fedtprocenter osv. Jeg har brugt både lave og lidt højere. Resultatet bliver det samme, synes jeg.

Disse ting skal køle i en times tid.

2. Så skal der gær i. Jeg plejer altid at have "dejen" i en røreskål nu og røre gæren ud i dejen med et piskeris. Sådan får jeg bedst rørt gæren ud i massen. 

3. Herefter tilsætter du salt, sukker, sigtemel og hvedemel.

4. Hævetid! Dejen skal hæve lunt og tildækket i en times tid. 

5. Ælt dejen igennem og del i seks portioner. Vil du have lidt mindre flutes, kan du også dele dejen i flere. Flutesene skal på en bageplade, hvor de igen skal hæve, tildækket, i 20 min.

6. Efter hævningen skal de pensles med sammenpisket æg. Rids gerne nogle linjer ovenpå brødet, så dampen nemmere kan komme ud.

7. De skal bage i 15 min cirka ved 200 grader.

Spisetid! De smager hammergodt, mums! God fornøjelse.

Tak til Perlen Odense. Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til dette indhold. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Julie Sandlau. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf marketet.